Нов влак тръгва от 11 декември по теснопътния участък Септември-Добринище

Традиционно, на 10 декември 2022 година ще влезе в сила новото разписание на БДЖ за 2023 година. В него се предвижда запазване и допълване на досегашната транспортна схема в теснопътния участък Септември-Добринище.

Според сега действащото разписание, влак № 16220 „Клептуза“ се движи по маршрут Велинград-Септември, като заминава от СПА столицата всяка сутрин в 06:40 ч. и пристига в гара Септември в 08:05 ч. за връзките с бързите влакове за Бургас и София. От 10 декември тази година до средата на декември 2023 година влак „Клептуза“ вече ще тръгва от гара Аврамово – в 05:30 ч., ще минава през гара Цветино в 06:00 ч. и ще продължава от Велинград надолу в сегашния си час 06:40, запазвайки удобните връзки в гара Септември.

С планираната промяна в маршрута на влак № 16220 „Клептуза“ ще се даде удобна възможност на жителите от селата около гарите Цветино и Аврамово да слизат във Велинград за началото на работния ден.

Новото заминаване от гарите Аврамово и Цветино ще бъде удобно и за учениците от селата Абланица, Алендарова, Магерово, Цветино, Света Петка, Пашови, Кандьови, Аврамово и други, които учат в общинския център, защото влакът ще пристига във Велинград в 06:33 ч. За връщане има влакове от Велинград около 14:05 ч. и 17:40 ч.

Останалите влакове „Родопи“, „Вихрен“, „Места“, „Рила“ и „Марица“ ще продължат да се движат по настоящите си разписания, само с минимални технически корекции.

Голямото предизвикателство ще бъде възстановяването на влакове №№ 16221/16222 „Марица“ Септември-Аврамово-Септември, които през цялата 2022 година се трансбордират с автобус само в участъка между Септември и Велинград. Очаква се БДЖ да наваксат с ремонта на локомотиви и този допълнителен чифт влакове също да тръгне ежедневно по маршрута до най-високата гара на Балканите за нуждите на местни и туристи.

Свързани новини

От понеделник, 9 януари гражданите на община Сандански могат да заплащат данък върху превозни средства

vesito

Бум на обявите за работа в ИТ сектора

vesito

При закрити врата се гледа мярката за неотклонение на Георги, обвинен, че нарязал момиче

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.