Нов автосервиз отвори врати на ул. Покровнишко шосе №29 в Благоевград, предлага европейско обслужване на нормални цени

0

Нов автосервиз отвори врати в Благоевград.Той се намира на ул. Покровнишко шосе №29 и предлага  европейско обслужване на нормални цени. В него може да се възползвате от всички видове автомонтьорски услуги, годишни технически прегледи. Комплексът предлага също монтаж-демонтаж на гуми и смяна на масла.

Основно звено в комплекса е пунктът за годишни технически прегледи. Изграден е според най-новите изисквания, с модерна апаратура, обхващаща всички видове измервания и данни за всички видове превозни средства.Това гарантира едно обективно професионално мнение за състоянието на всеки автомобил, преминал през пункта.

Основен плюс е и наличието на автосервиз в комплекса.Там всеки един проблем, локализиран от специалистите по ГТП, може да бъде разрешен от автомонтьорите, работещи професионално и бързо.Всичко това гарантира изправни и безопасни автомобили и сигурно пътуване.

Прегледите ще се извършват в съответствие с изискванията на министерство на транспорта. Персоналът  е с необходимата квалификация, отношението към клиента е изцяло професионално и гарантира качествена проверка на състоянието на автомобила, камиона, автобуса или каквото и да е друго моторно транспортно средство.

Пунктът  се намира в Благоевград  на ул. Покровнишко шосе №29
Работно време: понеделник-петък от 8:30 до 18:00 часа.
събота от 8:30 часа до 13:00 часа
Телефони за контакти: 0889 49 72 83; 0898 70 10 71

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
свидетелство за регистрация на ППС – част I и II (т. н. Голям и Малък талон);
валидна застраховка „Гражданска отговорност“;
паспорт на автомобилна газова уредба, в случай, че има монтирана такава;
документ за платен данък върху превозното средство за съответната година;
документ за самоличност на лицето, представящо ППС на преглед;

КАКВО СЕ ГЛЕДА ПРИ ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД
При ГТП се гледа цялостното състояние на автомобила, отбелязвано в следните точки:
– Идентификация на ППС (табели с рег. номер, документация, VIN и др.);
– Оборудване на спирачната уредба (функциониране, състояние, ръчна спирачка, ABS и др.);
– Кормилно управление (механично състояние, хлабини, серво и др.);
– Видимост (поле на видимост, състояние на стъклата, огледала за обратно виждане, чистачки и др.);
– Светлини, светлоотражатели и електрическо оборудване (функциониране на фарове, габарити, стопове, мигачи, аварийни светлини, акумулатор и др.)
– Оси, колела, гуми и окачване (оси, състояние на джанти, гуми и окачване)
– Шаси и оборудване свързано с шасито (състояние на рама, каросерия и др.)
– Друго оборудване (колани, пожарогасител, аптечка, клаксон, скоростомер и др.)
– Вредно въздействие (шум, емисии от отработили газове, течове)
Преди преминаване на ГТП е препоръчително да измиете автомобилът си, защото не е без значение неговото добро визуално състояние. Огледайте състоянието на осветителната си уредба, стъклата (пукнатини) и изпускателната си система (корозия, дупки, пушек) По-принцип автомобилите с премахнат катализатор преминават по-трудно през ГТП.

КАКВИ СА ГЛОБИТЕ АКО КАРАМЕ С ИЗТЕКЪЛ/НЕВАЛИДЕН ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД
Ако от КАТ установят, че карате автомобил без ГТП, могат да ви напишат глоба с фиш на стойност до 50 лв. Санкцията е за това, че управлявате технически неизправен автомобил. Полицаите могат да решат да ви напишат и акт, при който след влизане на наказателното постановление в сила, освен паричната санкция ще ви бъдат отнети и до 5 контролни точки.
По сериозни разправии може да имате с вашите застрахователи, ако с автомобилът ви без валиден ГТП стане инцидент. Вашият застраховател може да ви откаже изплащане на обезщетение по застраховка „Каско“ тъй като сте управлявали технически неизправен автомобил! Това важи с особена сила в случаите, когато вината е ваша (няма право на регрес). Всички застрахователи по застраховка „Каско“ включват в условията си изключение за управление на технически неизправно МПС.
Застрахователят може да откаже да изплати и обезщетение по застраховка „Гражданска отговорност“ на понеслите вреди лица или да предяви регресен иск към вас, в случай че автомобилът ви е бил без валиден талон за технически преглед. Вредите могат да достигнат огромни размери!

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!