Ново улично осветление на територията на община Разлог

Около 1300 броя улични осветителни тела бяха подменени по централните улици в град Разлог и село Баня, като част от мерките на Община Разлог за намаляване потреблението на електричеството. 🏙
👨‍🏫„Увеличението на цените на тока затруднява изключително много бюджетите на всички, включително и на общинска администрация. Със специалисти от Общината посетихме завод за производство на енергоспестяващи лампи в София. На място видяхме процесът на работа на българската фирмата и закупихме пробно няколко лампи. Оказа се, че осветителните тела са изключително ефективни и енергоспестяващи. Взехме решение, да използваме услугите на българския бранш, спрямо възможностите на общинския бюджет. До момента сме подменили 1/3 от общо 3600 лампи в общината, цялостно по всички централни улици, като продължаваме и в по-малките такива.“, поясни зам. – кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров.
ℹ️Новото осветление, произведени от българска компания, свети два пъти по-силно и изразходват няколко пъти по-малко енергия от старото. Около 100 броя от лампите са и автоматизирани. Технологията включва намаляване на електропотреблението на 50% след полунощ, без да се променя осветеността по улиците.
💵Енергоспестяващото осветление, с гаранция от 5 години и срок на живот – 10 години, оказва ефект и върху икономията на финанси. Общинска администрация изразходва около 2 500 лева месечно от своя бюджет за непрекъсната подмяна на старите осветителни тела. С изпълнението на предприетите мерки се предвижда първоначално сметките да намалеят с около 35 хиляди лева годишно. При цялостна подмяна на всички 3600 лампи в общината, се окачва спестяване на общински средства, в размер на близо 100 хиляди лева годишно.💵
🔜Следващата подмяна на улично осветление е предвидена в село Елешница.

Свързани новини

Слънчевата Силвия Домозетска пое културата и връзките с обществеността в общината в Благоевград

vesito

Пролетно тържество в Банско в подкрепа на Нели Гълъбова

vesito

Нашенец карал 3 кг марихуана за Турция

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.