Нови промени в болниците! Медицински сестри, акушерки и рехабилитатори предлагат здравни грижи самостоятелнo

Лекарските асистенти, медицинските сестри, акушерките и рехабилитаторите ще могат да учредяват лечебни заведения без лекари, както и да осъществяват самостоятелно медицински и здравни грижи, манипулации, превенция и профилактика на болести. Изискването е да имат поне три години стаж в съответната професионална област.

Промените в Закона за лечебните заведения, внесени от Министерския съвет, бяха приети окончателно днес от мнозинството въпреки критиките на БСП. Според ГЕРБ обаче промените регламентират практики, които и сега понякога се осъществяват на терен, както и дават възможност за осъществяване на по-добър контрол.

За да се учреди новият тип лечебно заведение под формата на търговско дружество или кооперация, е необходима регистрация в Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.
Източник: Дневник

Свързани новини

Щракнаха белезниците на мъж от Югозапада за блудство със 7-г. дете

vesito

Защо Асен Бербатов избра дрогата?

desi

/Видео/ Съмнения за нагласена документация! КЗК спря поръчка на община Благоевград, спечелена от Б.Киройчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.