Нови директори начело на Камерна опера и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

Нови директори оглавяват от понеделник Камерна опера – Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград (ЦЛТРДБ).

Начело на Камерна опера застава музикантът Лина Ангелова. Тя бе съкратена през декември 2018 г. като оркестрант на ударни инструменти от състава, заведе дело, което е на последна инстанция и се очаква окончателното произнасяне на висшите магистрати по него. Л. Ангелова работи в Камерна опера малко над 29 г., като за три от тях бе директор. Отстранена бе от ръководната длъжност през първия мандат на кмета Камбитов със заповед на тогавашния заместник-кмет по хуманитарните дейности Валери Смиленов. Мотивът, че не се справяла с работата, шокира мнозина, тъй като финансовите резултати сочеха точно обратното, а творческата работа и изяви на състава надхвърляха значително тези на предшествениците й,пише струмабг.

В директорския кабинет на ЦЛТРДБ също от началото на новата седмица влиза началната учителка от ІV ОУ „Д. Дебелянов“ Силвия Иванова. Тя оставя класното ръководство на ІІ „б“ клас заради новото предизвикателство. Иванова е с над 20 г. педагогически опит и с много изяви в извънкласни форми на работа.  Тя сменя отстранената от длъжността Цветанка Гаврилова, която бе освободена с мотив, че проведеният конкурс в края на 2016 г. е бил опорочен, тъй като тя не е отговаряла на изискването за 5 г. учителски стаж.

И двете нови директорки са временно изпълняващи длъжностите до провеждане на конкурси.

Свързани новини

Кубрат Пулев вече е лейтенант, обеща да помага в подготовката на армията (СНИМКИ)

Regiona

Няма спирачки за мечтите! Французин се превърна в любимец на всички в НХГ – Благоевград, пропътува 2000 км с колело, за да …

Regiona

Танци и веселие на площада в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.