Новият кмет Илко Стоянов обяви: Ще има съкращение в администрацията, спирам изплащането на обезщетения на тримата бивши зам.-кметове

Ще има съкращение в администрацията, това обяви новоизбраният кмет Илко Стоянов на първата си пресконференция днес в Благоевград. Пред журналисти той обясни, че предстои пълно преструктуриране на отделни направления в общинската администрация.

Освен това той е отменил заповедите за изплащане на 6 заплати на тримата бивши зам.- кметове – Пролет Трифонова, Венелин Трошанов и Любен Милев като обясни,че това не е морално.

Започнали са и дисциплинарни производства срещу секретаря на общината Мария Захова и шефката на правния отдел в общината Станислава Иванова като обясни,че на общината са наложени финансови корекции, които те не са оспорили.

По повод оплаквания на майки, че не са получили обезщетенията си за деца, кметът обясни,че ще се внесе наредбата в ОбС, да да се редуцират сумите.

Илко Стоянов спира и обществената поръчка за монтаж на фотоволтаиците по покривите на благоевградските училища, като мотив посочи, че липсва съгласие на директорите на училищата.

Свързани новини

НАП запечата магазин в Благоевград

vesito

Поставиха под наблюдение 30 души в Благоевградско

vyara

Ужасна трагедия в Кюстендил! Болна жена скочи от седмия етаж и почина

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.