Нинова: Борисов сменя гумите, но двигателят на колата му не работи

„Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри, но нищо не се променя в стила на управление. Затова и нашата амбиция е да се смени цялото правителство“.

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред bTV по повод ареста на Нено Димов от поста министър на екологията.

Очаква се днес официално да стане ясно и кой ще е новият министър. В момента в МС се събира коалиционният съвет, на който ВМРО трябва да представи новият министър.

Съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, зам.-екоминистърът Николай Кънчев и депутатът Емил Димитров – Ревизоро са спрягани за поста.
„Политически назначения, за да се запази коалиционният мир“,

каза Нинова по повод тримата, които според нея не са професионалисти и не разбират от материята.

„Въпросът за отговорността стои отворен и според нас тя е преди всичко на премиера, защото той сменя министрите, но не и начина на управление. Системата на управление е сбъркана, а не хората. Нено Димов е изкупителна жертва на целия този модел, защото има доста институции, които отговорят за управлението на ВиК сектора“, смята лидерът на БСП.
По думите ѝ проблемът с водата е национален, а не само на Перник, защото скоро „ще изгърмят“ и други градове.

„Вината за това е генерална. Този начин на управление обезличава кръвоносната система на държавността, а именно институциите. Борисов направи така, че за 10 г. всички проблеми в държавата се решават от един човек“, каза още Корнелия Нинова.

Нинова разчита на вота на недоверие да бъдат подкрепени от ДПС, „Воля“ и независимите депутати, като в сметките ѝ влизат и народните представители от участващата във властта “Атака“. Волен Сидеров, а и депутатите му, в последно време се държат опозиционно, но „Атака“ продължава да има министър в правителството – този на икономиката Емил Караниколов.

Свързани новини

Прокуратурата пита Борисов къде са 170 млн. лв. от ЕС

Regiona

Вотът за шефа на КПКОНПИ, или защо БСП не може да е опозиция

Regiona

Леда прати 160 души в спешното на ”Пирогов” за денонощие

Regiona
зарежда....