Николай Шушков за изборите в Благоевград: Нямаме право на грешка!

Областите управители на Благоевград и Пловдив представиха подготовката за изборите на 11 юли.

„В Благоевград на 27 юни предстоят частични избори за кмет на общината и това ще бъдат първите избори, които ще се проведат в условията на новия изборен кодекс и с машинно гласуване“, посочи областният управител Николай Шушков на брифинг в МС. Мобилизирани сме за добра организация, нямаме право на грешка, каза той.

„В понеделник всички кандидати за кметове додохме старта на една лоялна кампания“, добави Шушков. Областният управител посочи, че има пълна координация с правителството

„Няма да допуснем държавната администрация да бъде използвана за политическа пропаганда и за натиск върху избирателите“, заяви той, цитиран от бТВ.

„Пловдивска област е една от най-големите в България, имаме над 600 000 гласоподаватели и две РИК“, припомни и областният управител на Пловдив – Ангел Стоев.

Той обясни, че са проведени срещи и с двете РИК в пълен състав и това се случва за първи път в Пловдивска област. Проведена е и среща с кметовете на всички общини в областта.

„Ще има срещи и със секретарите на общините, които извършват най-голям обем работа. Проведена е среща и с представители на МВР, това е важно за осигуряване на необходимия ред, да се организира охраната на изборните секции и транспорта на машини и материали“, каза Ангел Стоев.

Държавните ведомства и фирми не могат да бъдат място за агитация, категоричен беше и управителят на област Пловдив.

Свързани новини

Ясно е! ГЕРБ вкарва 4-ма депутати. Изпарява се надеждата Ивайло Златанов да стане депутат

vesito

Няма недостиг на легла и медицински персонал в МБАЛ-Благоевград

desi

Предават на съд шофьора, прегазил и убил Фатиме

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.