Николай Денков: Дори да има прекъсване на обучението, то ще бъде за не повече от седмица

Дори да има прекъсване на обучението, то ще бъде за не повече от седмица, ротацията също ще е за срок от седмица, така че да няма дълго задържане на децата вкъщи. Това каза за бТВ министърът на образованието акад. Николай Денков по повод мерките за училищата от новия план за справяне с пандемията.

„Двете основни промени в плана са, че нивата ще се определят според наличието на интензивни легла, защото основната идея е, че трябва да има място за хората, които се разболеят. Второ, предлагат се пакети от дейности на различните нива, така че, ако някой иска да затваря училищата, трябва да знае, че това е свързано и с други ограничения, които ще вървят заедно. Едно от изключенията е, ако сте в малко населено място, където заболеваемостта е много по-малка от средната, тогава може да се окаже, че в областния център затварят, а във вашата община не се затварят училищата. Aко се е следвал стария подход, много от областите вече е трябвало да са затворени. Продължава тестването в училищата, нямам никаква промяна в отношението към него“, допълни още Николай Денков.

Свързани новини

Ваксинирането срещу COVID-19 започва в неделя

vesito

Работодателите свикват национален протест заради цените на тока и горивата

Regiona

Удължават срока за техническите паспорти на сградите до края на 2024 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.