Не яжте ледени висулки!

Въпреки че ледените висулки могат да изглеждат като изкусителни естествени ледени близалки,метеоролог предупреждава, че това, което е вътре в тях, може да бъде доста смъртоносно. Кейти Никалау публикува видеоклип в социалните мрежи в отговор на потребител, видян да хруска лед.

„Моля ви, не правете това“, предупреждава тя, „аз съм метеоролог, би трябвало да знам.“
Тя обясни, че се образуват ледени висулки, когато водата изтича от покрива ви и след това замръзва. Тази вода улавя всичко, което се задържа на върха на къщата ви, преди да се втвърди в ледени пръчки.

„Знаете ли какво още има на покрива ви? Птиче “ако”, много“, обяснява Кейти. „Ядете “ако.“

Видеото на Кейти събра милиони гледания в социалните мрежи. Тя каза за Yahoo Life, че е решила да създаде клипа в TikTok, след като е видяла хора, които ядат ледени висулки, отчупвайки ги от покриви, водосточно тръби и ауспуси на автомобили.

„За да може водата да се кондензира и да образува дъжд или сняг, тя се нуждае от ядра за кондензация в облака“, каза тя, „това е изискан термин за парче мръсотия, сол, въглерод или прах.“ Това означава, че ледените висулки от покриви могат да съдържат катран, олово или птиче “ако”, а тези от ауспусите на автомобила могат да бъдат пълни със замърсители.

През 2016 г. учени от Канада установиха, че висулките от замразена вода попиват токсичното замърсяване от ауспусите на автомобила, което може да бъде канцерогенно. Само след един час престой на Земята, снегът е поел достатъчно от често срещаните замърсители, че да може да „повлияе на човешкото здраве“ – дори и да не решите да го поставите в устата си. /БГНЕС

Свързани новини

Валя Балканска пие ракия за приспивателно

Regiona

Ирина Флорин пусна нов сингъл с фолклорни мотиви

Regiona

Откриха трупове на възрастни мъж и жена в жилище в Разград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.