Не е само хляба! Скочиха и цените на автомобилите втора ръка

Наред с редица стоки и услуги, увеличение в цените има и на автомобилите втора ръка. Причината обаче не е някакъв картел сред търговците, а фактът, че производството на новите коли се бави изключително много, което прави старите коли по-ценни и по-дълго използвани.

В Дупница се случва наглед невъзможното. Колите втора ръка постепенно свършват.

„В един магазин като се продадат повечето от колите, се изпразва, и не може да ги заменим с други. Ако примерно ти всеки ден продаваш по една кола, то рано или късно тия коли изчезват. Това е все едно като се свърши хляба в магазина, аз да отида и да купя мухлясал хляб, само и само да продавам хляб, ама той е мухлясал хляб, мухлясалия не се търси, така е и при колите“, заяви собственикът на автокъща Георги Грозданов.

 

Това кара собствениците на по-старите автомобили в Западна Европа да не бързат да се разделят с сегашните си колил, защото няма какво ново да си купят. И затова до България автомобили втора ръка почти не стигат.

„В Италия в момента оказионите са празни. Няма коли, хората не си оставят колите да се продават, защото не могат да си купят нови. Затова е така. Всичко идва от новите коли – липсват на пазара – бавят се, малко повече отколкото трябва – с месеци, с години даже някъде“, посочва Грозданов.

Много италианските търговци правят всичко възможно да не прекъсват връзката си с доказания пазар в България.

Свързани новини

Евродепутат зове да се преименува Благоевград

vesito

Бум на кражбите! Задигнаха „Мини Купър“, хранителни продукти от магазин в „Еленово“ и още…

vesito

/Видео/ След танци до зори абитуриентите на Математическата гимназия в Благоевград се простиха и с училището

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.