Неизвестни отвлякоха петел и поискаха откуп, за да го върнат

Историята за отвлечения петел започва на Петльовден

Похитители отвлякоха петел от двора на 93-годишен самотен старец. Поискали и определена сума, за да върнат пернатото на собственика му.

Историята за отвлечения петел започва на Петльовден. Случва се в Котел. 93-годишният Петър Еремиев  не подозирал, че денят му ще се развие подобно на трагикомедия.

„Аз бях излязъл из града за продукти. Петелът беше свободен тук из двора. Връщам се, няма го”, споделя Петър Еремлиев.

Оказало се не просто кражба, защото последвало искане на откуп. „И ми го носят след два дни. Намерили са го в махлата и ми искат откуп. Идват,  прегърнали петела. Влязоха при мен и се заканиха, че ще ме бият”, добавя Петър.

Мъжът живее сам. Синът си загубил рано, а съпругата му се споминала преди 2 години. Разказва, че петелът му е другар в самотните дни. Затова и не се поколебал. Преброил последните пари и платил откупа от 23 лева. „Ами, как няма да им платя, като искат. Можеше да ме набият”, каза Петър.

Като всяка шекспирова трагикомедия и тази е с щастлив финал,пише нова. Пернатото отново е при стареца. Петльо и Петър отново ще споделят заедно дните.

Остава обаче отворен въпросът кой и защо е посегнал по-такъв начин на скромната собственост на един 93-годишен човек. От полицията в Котел обясниха, че нямат подаден сигнал. Те, както и кметът обаче били запознати със случая.

„Чичо Петър е част от местния колорит на града. Но този случай, относно искането на откуп, според мен голяма част е свързана и с местния фолклор. В града ни, въпреки че е с голяма част ромско население, битовата престъпност е сведена почти до санитарен минимум”, каза кметът на Котел Коста Каранашев.

Свързани новини

Прокуратурата се зае с аптекаря, продавал маски по 10 лв.

desi

Младеж уби пешеходец, скри трупа в храстите и избяга

Regiona

Зрелищен арест на българин, разстрелял с 14 куршума сънародник в Испания

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.