На кого пречат? Благоевград осъмна с 13 умишлено прекършени млади дръвчета, обърнати паркови кошчета и счупени пейки

На кого пречат? Благоевград осъмна с 13 умишлено прекършени млади дръвчета, обърнати паркови кошчета и счупени пейки

Нови вандалски актове са регистрирани тази сутрин на територията на Благоевград. Те са извършени на различни места в града.

6 броя млади дръвчета са прекършени умишлено по ул. „Борис Ангелушев“ в областния център на Пиринско. Те са от вида „Червенолистен шестил“ и са засадени през есента на 2021 г.

През изминалата нощ са унищожени и три фиданки от вида „Пауловния“ по продължението на алеята за парк „Бачиново“, където са обърнати кошчета и е разпилян отпадък. Други 4 дръвчета – бреза са пречупени в квартал „Еленово“.

Вандали са обърнали и счупили и пейки за отдих в Централна градска част на Благоевград.

Кметът на Благоевград и неговият екип водят последователна зелена политика и полагат усилия за развитието на Благоевград като подреден европейски център, затова на мястото на унищожените дръвчета ще бъдат засадени нови, предстои и пейките да бъдат отремонтирани.

В момента се извършва обход за набелязване на нови невралгични точки, на които да бъдат поставени допълнителни камери, част от видеонаблюдението в града. Въпреки това, то не може да обхване на 100% целия град, затова призоваваме жителите и гостите на Благоевград да бъдат наблюдателни! При забелязани нередности, сигнали  могат да се подават на дежурните денонощни телефонни линии 073/88 44 34; 073/88 44 06 или на тел 112.

На кого пречат? Благоевград осъмна с 13 умишлено прекършени млади дръвчета, обърнати паркови кошчета и счупени пейки снимка 1На кого пречат? Благоевград осъмна с 13 умишлено прекършени млади дръвчета, обърнати паркови кошчета и счупени пейки снимка 2На кого пречат? Благоевград осъмна с 13 умишлено прекършени млади дръвчета, обърнати паркови кошчета и счупени пейки снимка 3

Свързани новини

Тържествено отбелязаха Богоявление в Банско

vesito

Кошмарни задръствания по магистралите и на ГКПП „Кулата”

vesito

Три бебета се родиха на Коледа в МБАЛ – Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.