Начало! Пречиствателна станция за отпадъчни води на село Първомай

Община Петрич започва реализация на проект „Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа и ПСОВ на с.Първомай, общ. Петрич, обл. Благоевград – Етап 1”.
Обектът е на стойност 1 892 651,62лева с ДДС.
Средствата са безвъзмездна финансова помощ по Договор за финансиране с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Избран е изпълнител след проведена обществена поръчка – фирма „ПроИнфра” ООД.
Първият етап, който се финансира от ПУДООС, включва освен изграждането на пречиствателната станция, така и:
Изграждане на канализационна мрежа по ул.“Гоце Делчев“ – участък от ул.“Цар Самуил“ до ул.“Хоризонт“ и по ул.“Георги Измирлиев“- участък от ул.“Пирин“ до ул.“Хоризонт“. Предвижда се полагане на полипропиленови тръби с диаметри 315 и 400. Дължина на предвидената за изграждане по проекта канализационна мрежа – 497 м.
Външен довеждащ колектор с дължина 338 м., като същия ще поеме отпадъчните води от вътрешната канализация, ще ги отведе до предвидена ПСОВ и след което ще отведе пречистените води в р. Струмешница. Предвижда се и дъждопреливник, който да поеме дъждовни води.
Изграждане на външен водопровод до ПСОВ – дължина 561 м.
Пречиствателната станция за отпадъчни води ще бъде изградена в местността Чалтията, землище на с.Първомай. Имотът е с площ 1688 кв.м. Отпадъчните води се предвижда да преминат през механично и биологично пречистване преди да бъдат заустени в р. Струмешница.

Свързани новини

Дизайнерката Соня Атанасова от Благоевград: Смелостта е да направиш нещо различно

vesito

Старт на локдауна! 10 дни без училище, заведения, молове и големи магазини

vesito

Прерязаха лентата на обновеното читалище в Белица

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.