Натискът се увеличава! Приемат само най-тежките случаи с коронавирус в МБАЛ-Благоевград

Ситуацията в МБАЛ-Благоевград към този момент е сериозна. Притокът на болни се увеличава, до снощи хоспитализираните пациенти бяха 140. Все още има свободни места, като резерв е отделението по ортопедия, защото даваме и разположение. Тъй като приключи разположението ни в отделението по хирургия, тенденцията е и това отделение да бъде запълнено с болни от COVID-19 „ – каза в интервю за Радио Благоевград д-р Огнян Митев, директор на болничното заведение.

По думите му случаите с инфектираните болни ще бъдат прецизирани, за да се хоспитализират само тежките, заради увеличаващия се натиск върху болницата. Всички легла в отделението по реанимация са заети.
„В отделението по гинекология имаме готовност да настаняваме бременни и родилки с COVID-19, а втория етаж е “чист“ за родилки. Трудно се справяме с наличния лекарски екип, но добрата новина е, че при тази трета вълна нямаме болни лекари. Надеждата ми е, че ще се справим и този път“ – уточни болничният шеф.

Той отправи апел за даряване на кръвна плазма в отделението по транфузионна хематология при болницата. „Някои от нашите болни се нуждаят от кръв и кръвна плазма, затова апелирам: Който е преболедувал, чувства се здрав и има желание – може да се обърне към нашия кръводарителен център и да дари кръв и кръвна плазма“.

Д-р Митев определи като добро взаимодействието между МБАЛ-Благоевград и болница „Пулс“. Спешността между двете болници е разделена за период от 2 седмици по график и се координира от Регионалната здравна инспекция.

Източник: Радио Благоевград

Свързани новини

Спешно дезинфекцират СПО в Благоевград, фелдшер с коронавирус

bilyana

308 000 души са заразени с коронавирус в света за последното денонощие

bilyana

Затвориха детска градина в Белица, учителка с коронавирус

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.