Наслука: 3 глигана още на първа гонка за ловците от Гайтаниново

Ловна група Гайтаниново в Гоцеделчевско откри с хубава слука сезона. Бяха отстреляни 3 глигана още на първа гонка, като и трите са доста едри екземпляри. Най малкият от тях е 105 кг., а най големият 170 кг и с трофейни зъби.

Дивите свине бяха заградени в месността „трите дерета“, като първи се разписа опитният ловец Тодор Данев, чийто кучета вдигат прасетата и за радост на ловеца първият глиган излиза на удобна позиция и бива повален с бренеке с пушка 12 кал.

Вторият и най голям глиган излиза без куче на Димитър Атанасчиков – Рамбо, който с един изстрел от около 40 метра го поваля – 308 кал. Третото прасе отстреля Стоян Нурков който слезна в местността Кулата иго отстреля на място с 12 калибър бренеке, докато беше заградено от кучетата, като най големия кеф за ловеца е че неговото куче лаеше глигана на място над 2 часа.

Свързани новини

Нов рекорд: 390 новозаразени с коронавирус в Благоевградска област

vesito

Май започва със слънце, следобед идва заоблачаване

vesito

Легализира ли Русия кражбите на интелектуална собственост

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.