НАСА изпраща човешко ДНК в космоса

От 1974 година учените периодично излъчват послание към звездите във Вселената с надеждата, че те ще бъдат прихванати от извънземна цивилизация, която би ни отговорила. Списание Scientific American съобщава, че изследователи от НАСА са създали ново съобщение, което да изпратят в космоса, пише trafficnews.bg.

Съобщението е наречено Маяк в галактиката (BITG) и е двоично кодирано.

То включва основни математически и физически концепции за създаване на универсално средство за комуникация. Наред с тях учените са добавили графика на две човешки същества, урок по човешка анатомия, както и подробности за ДНК на хората. Съобщението завършва с покана за отговор.

„Може да изглежда пресилено да очакваме каквато и да е реакция, но в миналото сме засичали радиосигнали от дълбокия космос, които пораждаха подозрение, че може да са изпратени от интелигентна цивилизация. Някои учени дори спекулират, че извънземните могат да общуват само със звездната светлина“, разкрива Шери Уелс-Дженсън, доцент в Държавния университет Боулинг Грийн и експерт по междузвездни съобщения.

Не всички учени са съгласни с изпращането на съобщения в космоса. Стивън Хокинг бе известен с предупрежденията си, че в историята срещата на по-напреднала технологично цивилизация с друга винаги е водела до геноцид и изчезване за втората.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Антарктика се топи по-бързо от очакваното

Regiona

Отново заедно?: Меди отпразнува рождения си ден в компанията на Моника Валериева (СНИМКИ)

Regiona

Ето с кой младеж Деси Слава се забавлява в Дубай (СНИМКА)

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.