Народните представители избират шеф на КПКОНПИ

Народните представители ще започнат работа в сряда, 11 декември, с гласуване на оставката на народен представител от групата на ГЕРБ.
Депутатът Диана Саватева напуска парламента, след като стана заместник-кмет на Бургас по културата.
Втора точка в дневния ред на депутатите е изборът на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).
 Кандидати за антикорупционен шеф са двама – настоящият главен прокурор Сотир Цацаров и депутатът от „Воля“ Симеон Найденов. Двамата бяха изслушани от Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в открито заседание на 3 декември. Тогава двамата кандидати представиха концепциите си и отговаряха на въпроси от членовете на парламентарната комисия.
Симеон Найденов предложи антикорупционната култура да залегне в програмата на училищата и университетите, а Сотир Цацаров отново каза, че КПКОНПИ не се нуждае от каквито и да е нови правомощия, а тези, които има сега да бъдат развити. Той настоява дирекция Антикорупцията да бъде подсилена за сметка на администрацията и да има изнесени работни места в страната.
Депутатите ще продължат работа с второто четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс.

България – Източник: kanal3.bg

The post Народните представители избират шеф на КПКОНПИ appeared first on Новини от България.

Свързани новини

Тираджия, който е бил на косъм от смъртта, се сблъска с действителността в родното здравеопазване

vesito

Текучество! 73% от хората напускат работа заради ниска заплата

vesito

Бизнесмен плати 6 млн. долара, за да благодари на ветеринарите, спасили кучето му

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.