Наплив за щат на специалист АСК в общинската администрация в Благоевград с 1100 лв. стартова заплата

14 души кандидатстват за един щат в общинската администрация в Благоевград. Напливът е за позицията специалист „Архитектурно- строителен контрол“. За нея не се изисква висше образование и вероятно това е една от причините за сериозния интерес, както и обявената стартова заплата от 1100 лв.

Избраният чиновник трябва да е технически грамотен, защото в задълженията му влиза изготвяне на разрешения за строеж и поставяне, актове за узаконяване, удостоверения за въвеждане в експлоатация, констативни протоколи и удостоверения за степен на завършеност на строежи и др. Вчера бе обявен списъкът на допуснатите кандидати и стана ясно, че всички, подали документи за участие в подбора, ще застанат пред комисията начело със зам. кмета по строителството инж. Хр. Дюлгеров. Любопитно е, че 10 от претендентите да заемат поста са жени.

„Вдигнахме нивото на работата в строителния отдел, затова е този наплив“, със самочувствие за добре вършена работа коментира зам. кметът Дюлгеров.

Подборът ще е на 16 май, като за интервюто кандидатите ще трябва да са наясно с разпоредбите в ЗУТ, АПК, Закона за общинската собственост и Закона за административните нарушения и наказания, както и за местното самоуправление и местната администрация.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

/ Видео/ Камери заснеха младежи да вилнеят в центъра на Благоевград, сезирани са органите на реда

vesito

Ще има ли поскъпване на междуградските превози в Благоевград?

vesito

Библиотеката обедини жители и гости на Благоевград в подкрепа на семейството на загиналия при пожар Младен Ковачки

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.