Над 800 живи елхички от ЮЗДП за благотворителна кампания

ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ НА МЗХГ

Над 800 живи коледни дръвчета осигурява Югозападното държавно предприятие в подкрепа на благотворителната кампания на МЗХГ под надслов: „Посади надежда”. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от Държавните горски предприятия, ще бъдат дарени за каузата. Тази година кампанията е в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи елхички вече започна и ще продължи до 23 декември.

Пунктовете, където гражданите могат да си закупят обикновен и сребрист смърч, както и обикновена ела, са в градовете София, Благоевград, Гоце Делчев и Кюстендил. В столицата живи елхички се продават пред сградата на Министерство на земеделието, храните и горите, на ъгъла на бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Дамян Груев“ от понеделник до събота включително от 10.00 до 19.00 часа.

В Благоевград живи дръвчета се предлагат пред административната сграда на ЮЗДП– на ул. „Зора” № 18. В гр. Гоце Делчев – пред сградата на държавното горско стопанство на ул. „Скопие” № 2, а в гр. Кюстендил – пред сградата на Регионалната дирекция по горите, на бул. „България” № 33.

 Над 11 000 коледни елхи, от които 4380 живи, има възможност да предложи на пазара за предстоящите празници ЮЗДП. Елхите са от видовете бял и черен бор, обикновен и сребрист смърч, ела, атласки кедър. Отгледани са в разсадниците на държавните горски и ловни стопанства в Дикчан, Белово, Брезник,  Гоце Делчев, Гърмен, Добринище, Дупница, Елин Пелин, Катунци, Кресна, Кюстендил, Осогово, Самоков.

Цените варират в зависимост от дървесния вид, височината на дървото, мястото на добив, наличието на контейнер и др.

 

 

The post Над 800 живи елхички от ЮЗДП за благотворителна кампания appeared first on Новини от Благоевград.

Свързани новини

Ръст на заразените в Благоевград! Още 11 се срещнаха с COVID-19

vesito

Водачи на „Сузуки“ и „Ямаха“ без книжки се сблъскаха челно и пострадаха

vesito

Страшно! 24-годишен се заби в метален стълб в Пиринско                   

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.