Над 300 ученици от Западна България ще участват в състезание по английски език в АУБ

Западното регионално състезание на фондация „БЕСТ“ за учебната 2019/2020 г. ще се проведе на 15 и 16 февруари, а домакин е Американският университет в България (АУБ). Турнирът за езикови умения по английски език в Благоевград е 37-ми за фондацията и в него ще вземат участие повече от 300 ученици от над двадесет училища от Западна България. Очакванията на организаторите са в АУБ да се съберат 500 души – съдии от и извън България, наставници, придружители и голям брой доброволци, които да гарантират плавното преминаване на събитието и положителните емоции, които ще го съпътстват.

Децата ще премерят уменията си предимно във вербална употреба на английски език в пет дисциплини – дебати, ораторско майсторство, драматичен дует, публично четене на проза и рецитиране на поезия. Участници в съревнованието са ученици от 8 до 12 клас, разпределени както в големи отбори или такива с натрупан опит, така и в малки и дебютиращи екипи. Участниците ще бъдат специални гости на фестивала на традиционната кухня и танци – част от Международната седмица в АУБ.

Второто регионално състезание ще се проведе на 14 и 15 март във Варна, където знания ще премерят учениците от Източна България. Фондацията планира и други две събития до края на учебната година – международен турнир по ораторство „Balkan Voices”, който ще се проведе през пролетта отново в АУБ, а за края на учебната година в столицата ще бъде организирано и националното състезание с най-добрите отбори от регионалните турнири.

За Фондация “БЕСТ”

“БЕСТ” на английски е съкращение на “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация “БЕСТ” предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. “БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.

 

Свързани новини

Изкушени от притегателната сила на изкуството: Жените творци от Благоевград наредиха обща изложба

vesito

Запълнени са Covid отделенията в болниците в Благоевградска област

vesito

ЛРД „Сокол 1911“ дари 7 000 лева на Спешната помощ в Благоевград

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.