Над 300 специалисти от цял свят ще дискутират световните проблеми

На 8 и 9 юни столицата на Казахстан ще е домакин на „Международен форум Астана“. Форматът на събитието е насочен към решаване на ключови глобални предизвикателства в областта на външната политика и международната сигурност, международното развитие и устойчивост, енергетиката и изменението на климата, както и в областта на икономиката и финансите.

Международният форум в Астана е ексклузивно събитие с участието на около 300 емблематични чуждестранни лектори със световна известност. Освен това форумът е и водещо събитие за инвеститорите в страната.

Събитието е най-голямата платформа за диалог в региона, която може да се счита за „азиатския Давос“. Задачата е да се обсъдят най-належащите проблеми на нашето време и с участието на кръг от експерти да се потърсят техните решения.

В настоящата ситуация Казахстан има уникален шанс да се превърне в притегателна точка за международни дискусии на световната общност, което ще осигури значителен инвестиционен принос за развитието на страната, ще позволи развитие на търговията и установяване на нови контакти с големи компании и финансови институции, ще отвори нови възможности за търговия и износ на казахстански стоки.

В навечерието на форума на 7 юни ще се проведе международната конференция Astana Finance Days, организирана от AIFC, а на 8 юни след пленарната сесия ще се проведе Съветът на чуждестранните инвеститори.

Форумът ще се превърне в продуктивно и авторитетно събитие, една от основните платформи за диалог между експертите в Евразия.

Статусът на събитието се доказва от нивото на поканените лектори и делегати. Това са първите лица на държави и международни организации, политици, учени и икономисти, които ще споделят своите виждания за актуалната ситуация в света и региона и ще обсъдят възможните решения на съществуващите проблеми.

Ефектът от форума е значителен – от привличането на международни инвеститори до обмяната на нови идеи за оформяне на дневния ред на икономическата политика в страната и по света.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Достъпът до Facebook и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа

vesito

Авария в ВЕЦ „Цанков камък“ преди три седмици. Властта: Не сме длъжни да съобщаваме

Regiona

Прокуратурата ще иска екстрадиция на руския гражданин, заподозрян за хакерските атаки

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.