Над 300 деца от цялата страна на благоевградска сцена по време на IX издание на фестивала „Талантино“

Започва деветото издание на фестивала „Талантино“ – Национален преглед на театралните школи. Той започва на 17 юни и ще се провежда в Младежки дом, в рамките на 3 дни (до 19 юни, включително). Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат 300 деца и юноши от цялата страна.
Официалното откриване на събитието ще бъде с постановката „Ревизор“ от Гогол, която ще бъде представена от талантливите деца от ДТ „Проф. Енчо Халачев“ в 19.00 часа на 17 юни, петък.
Жури на престижния преглед на театрални школи ще бъдат актьорите Калин Костадинов и Любомир Фърков, директорът на столичния театър „Сълза и смях“, Цветан Николов, обичаният актьор Ники Станоев и директорът на киевския театър „Колесо“, Илина Клащевска.
Организаторите са подготвили много награди, като ще бъдат отличени „Най-добра женска роля“, „Най-добра мъжка роля“, Най-добра хорегорафия“, „Най-добро осветление“, „Най-добри костюми“, „Най-добро драматично представление“, „Най-добро комедийно представление“ и други. Категориите са три – до 4 клас, до 8 клас и до 12 клас.
В рамките на „Талантино“ ще бъдат представени класически произведения, български и съвременни автори, мюзикъли. На сцената ще излязат театрални школи, преминали селекция.
Събитието се организира от ДТ „Проф. Енчо Халачев“ и Община Благоевград.
Пълната програма на събитието може да видите на снимките.

Свързани новини

В Благоевград: 10 нови случая на Ковид-19, сред тях двама възрастни с първа игла от ваксина

vesito

/Видео/ Немската телевизия ZDF с шокираш репортаж за България и пепелта, която се рее над град близо до Благоевград. Чуждите хора ни съжаляват,че избиваме децата си
Граждантие гневени: Изгарянето на отпадъци води до рак. Ние дишаме всичко това

vyara

За първи път в Благоевград! Фестивал „Дни на класиката“ и майсторски клас на Александрина Пендачанска

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.