Над 1 млн. е-винетки за 74 млн. лв. са продадени от началото на годината

Над един милион е-винетки на стойност повече от 74 млн. лв. са продадени от началото на 2020 г., съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. Пикът е бил на 31 януари, когато са купени близо 96 000 е-винетки, от които 77 000 са годишни. Близо две трети от продадените през 2020 г. са за период от година. За сравнение през 2019 г. най-много винетки са продадени на 1 февруари – 119 000, от които 102 000 са били годишни, посочиха от АПИ.

В края на януари и в началото на февруари е пикът за подмяна на годишната винетка, тъй като до началото на 2018 г. годишните стикери са били с валидност до 31 януари на следващата година. В сравнение с януари 2019 г., когато беше въведена електронната винетка и продажбите започнаха на 17 декември 2018 г., сега има повишение от 4 млн. лв. в постъпленията, без да е променяна цената на винетките,пише новини. Един от факторите за това е дисциплиниращият ефект на електронната система за събиране на пътни такси и тол контрола, допълват от агенцията.

Винетката може да бъде проверена на сайта www.bgtoll.bg от бутона „Проверка на винетка“, добавят от АПИ.

След началото на автоматичното електронно правоприлагане нарушителите ще бъдат уведомявани за санкциите, които дължат, или от екипите на тол контрола на пътя, или по пощата с електронен фиш, пише още в съобщението.

 

Свързани новини

8 нови случаи на коварната зараза в Кюстендил

vesito

Лили Иванова дари цветята за рождения си ден на медиците

vesito

Коронавирусът изчезва през юни

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.