Над два пъти скочи цената на учредено право на строеж на гараж в жк „Еленово “

Над два пъти скочи цената на учредено право на строеж на гараж в жк „Еленово 1“ над бившия супермаркет „Валан“. Община Благоевград обяви на търг две съседни петна за гаражи, всяко с площ по 21 кв.м, и наддаването, което тръгна от 2410 лв. без ДДС,  предизвика сериозен интерес сред живеещите в района.

Седем кандидати купиха тръжни документи и внесоха депозити за участие в единия търг, но двама от тях – Методи Стоименов и Крум Ив. Крумов, заявили предварително участие в търговете, се отказаха и не внесоха оферти. Търга спечели Стоян Великов с предложени 6107 лв. без ДДС, с което изпревари конкурентите си Николай Петров с оферта от 5799 лв., Борислав К. Костов, предложил 4025,50 лв., и Борис Христов – 4333 лв.

След оттегляне на двама от претендентите за второто петно за гараж останаха да спорят Светослав Стоилов и Борис Христов, като първият спечели наддаването с оферта от 5227 лв. без ДДС срещу 4013 лв. без ДДС на конкурента му.

Оспорвано бе наддаването и за два общински имота за вилно застрояване в местността Добро поле в землището на с. Бистрица. И в двата търга се включи дъщерята на строителния бос Евгени Крънджилски Любка Крънджилска-Атанасова, по чието искане ОбС одобри продажбата на терените.

Припомняме, че по нейно предложение преди няколко месеца ОбС одобри продажба на общински имот в м. Бодрост, но виладжиите скочиха срещу застрояването на голямата поляна при чешмата, на която от години по традиция се правят общи сбирки през лятото. Местният парламент се съобрази с протеста и мотивите им и отмени решението си и след ново разискване разреши продажбата на други два съседни имота във вилната зона. По-големият от 653 кв.м бе с начална цена 30 240 лв. без ДДС и бе спечелен от Любка Крънджилска-Атанасова с оферта от 37 500 лв. Втори с предложение от 32 747 лв. остана Юлиян Самарджиев.

Дъщерята на Е. Крънджилски се включи и в наддаването за втория имот с площ 412 кв.м, чиято стартова цена бе 19 079 лв. без ДДС, но остана втора с предложение от 22 000 лв. след Антон Стойчев, чиято оферта бе 25 334 лв. Трета се класира Елена Константинова-Самарджиева, предложила 21 588 лв.

С близо 8000 лв. скочи и цената на парцел от 153 кв.м в кв. „Освобождение“, близо до ЮЗУ, с разрешено строителство до 10 м височина. Наддаването стартира от 23 200 лв. без ДДС и стигна до 31 150 лв., предложени от „Гортекстил“ ЕООД с управител Стоимен Горов. Той участва с две оферти и като физическо лице предложи 29500 лв. Конкурентът му „Дитроника“ ООД с управител Венцислав Танев остана последен с оферта от 28 633 лв. без ДДС.

Без драма бяха само две наддавания за продажба на 81 кв.м на втората пряка на ул. „Ив. Гарванов“ в кв. „Грамада“ и на 100 кв.м в с. Изгрев. Участничките в първия търг Мариана Й. Сапунджиева и Лилия  Сапунджиева вдигнаха символично цената съответно на 7015 лв. и 7003 лв., а вторият с 10 лв. отгоре, за 3330 лв. спечели Емил Манов срещу 3320 лв., предложени от Виктор Крастовски.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Трудова злополука в Струмяни! 31-годишна жена е в тежко състояние след падане от високо

desi

Затягат мерките в София, но училищата остават присъствено

vesito

Wizz Air възобновява полетите между Москва и Абу Даби чрез свое дружество в ОАЕ

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.