Набират се дарения за украински бежанци с увреждания и хронични заболявания

В почивна база „Железничар“ до Варна са настанени 70 души – деца и възрастни с увреждания и хронични заболявания. Има бягащи от войната с онкологични заболявания, със сърдечносъдови проблеми, хора на хемодиализа, с диабет, аутизъм и други диагнози. Докато държавата продължава да плаща хотелско настаняване на всички, които са пожелали това, за тези хора от началото на войната се грижат доброволци.

„Обръщали сме се за помощ към МТСП и МЗ и без резулат сме подавали проекти към международните организации, подкрепящи бежанци. Многократно сме алармирали, че хората, бягащи от войната, със заболявания и увреждания на възраст от 18 до 65 г., са уязвима група и няма как със 100 лева пенсия да заплащат здравни осигуровки в размера на 30% от нея“, обясни Ваня Добрева, доброволец и председател на Асоциация „Хипофиза“.

Спешно е необходима сума за заплащане на здравните осигуровки на 22 пациенти, настанени в базата, за да не бъде прекъснато тяхното лечение. За да се платят до края на годината, са необходими 4600 лева, от тях 1600 лева ще бъдат осигурени от Фондация Because. Месечният разход за лекарства, които не се реимбурсират от здравната каса, е около 800 лева .

Можете да помогнете с банков превод на:

Сдружение Асоциация Хипофиза
IBAN: BG97FINV91501217022751
FINVBGSF
Първа инвестиционна банка
              

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Все още има блокирани хора заради наводненията в Карловско

Regiona

Държавата отново иска да задължи частните болници да правят обществени поръчки

Regiona

COVID кризата в цифри: 54 новозаразени в Благоевградска област, вижте данните за страната…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.