Мъчи ни вирус с болки в гърлото и температура

Пролетен вирус върлува в Пловдив. Пред кабинетите на личните лекари е пълно с пациенти, които се оплакват от болки в гърлото, хрема и кашлица. Част от тях вдиган и темрература около 37.5-38 градуса.

Според джипитата неразположенията са по-чести при деца. Обикновено продължават 2-3 дни. Съветът им е да не се пренебрегват симптомите и да се потърси помощ.„Децата са с кашлица заради секретите, които им се стичат по гърлото. Повечето дори не се чувстват отпаднали“, обясняват лични лекари. Заради кашлицата обаче медицинските сестри в детските градини се притеснявали и връщали малчуганите. Причината е, че в момента заради COVID пандемията не допускат деца с грипоподобни симптоми,пише трафикнюз.

Според последните данни на Националния център по заразни и паразитни болести, в момента децата са най-засегнати и от грип и остри респираторни заболяваня. От 1 291 случая през изминалата седмица, 187 са при малчугани до 4-годишна възраст, а 102 – при деца между 5 и 14 години.

Свързани новини

Екшън! Стрелба пред казино в София

bilyana

Край на надеждите! Всички обещания на Томов се оказаха голи приказки! Обещава и протака, за да стопира протест на родители и още…

vesito

Пак нагоре! 123 нови случая на СOVID в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.