Мъж от Симитли заплашва съпругата си, че ще й пререже гърлото

Районна прокуратура – Разлог е предала на съд 55-годишния Николай Тодоров от Симитли заради неизпълнение на издадена заповед за незабавна защита на неговата съпруга М.Т. от разложкото село Баня. Обвиняемият Тодоров нарушил заповедта и въпреки забраната да се доближава до жена си влязъл в дома й, като я заплашил, че ще й пререже гърлото.

Случаят е от 20 ноември 2019 г., когато съпругата на обвиняемия се прибрала в къщата си в Баня и заварила мъжа да седи в кухнята във видимо нетрезво състояние. Две седмици преди това по нейна молба съдът издал заповед за незабавна защита, с която на обвиняемия било забранено да я приближава, както и жилището, което тя обитава, и местата за социални контакти и отдих. Жената му напомнила за заповедта и му казала да си тръгва, но той отказал. Пострадалата сигнализирала за случая на национален телефон 112 и били сезирани органите на полицията в Разлог. Въпреки това обвиняемият проявил агресивно поведение спрямо М.Т. и я заплашил, че може „с бръснарско ножче да й одере кожата и да й пререже гръкляна“. Малко след това Тодоров излязъл от жилището и си тръгнал,пише струмабг.

До издаването на заповед за закрила спрямо пострадалата М.Т. се стигнало заради влошени отношенията между двамата съпрузи. През последните четири години обвиняемият започнал да проявява често агресивно поведение, няколкократно упражнявал спрямо жена си физическо и психическо насилие – нанасял й удари, отправял обидни и унизителни думи, както и такива, съдържащи закани.

Заради нарушената заповед срещу Николай Тодоров е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 296, ал. 1 от Наказателния кодекс, за което законът предвижда лишаване от свобода до 3 години или глоба до пет хиляди лева. Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.

Свързани новини

ЮЗДП възстанови нови три баража край с.Стоб

vesito

Катастрофа край „Предел“: 2 момичета пострадаха

vesito

Задигнаха ,,БМВ“ в Симитли

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.