Мрачно и безлюдно! Поради непосилни наеми: Магазини масово затварят в Благоевград

Десетки магазини за дрехи се изнесоха от търговските обекти, поради невъзможност да плащат високите наеми. По централната търговска улица на Благоевград грозно стоят опразнените помещения, а на тях висят табелки: -Дава се под наем!

Заради въведеното извънредно положение клиенти няма,никой не пазарува, а хазяите чакали да си вземат наеми от порядъка на 4 до 7 хиляди лева за помещение.
Мрачно и безлюдно е по града, само от общинските колони звучи оптимистачна музика, което прави пейзажа още по-сюреалистичен и зловещ.

„В тази ситуация ние не можем да изкараме пари за магазинерките, за осигуровките, камо ли за наем, поискахме отсрочки, но ни отказаха, затова затварям, каза собственичка на обект.
Други пък, за да се задържат на пазара са обявили огромни намаления до 70%,само и само да съберат някой лев, но пак няма клиентела. Във време на криза ,хората купуват само храна и лекарства, защото никой не знае колко ще продължи изолацията, коментират от търговския бранш. Има и такива, които имат собствени обекти и за да не губят, използват дните в принудителна ваканция за ремонт,съобщава пиринюз.
По-находчиви търговци се опитват да продават дефицитни стоки-маски за многократна употреба. Но пазара вече е „наводнен“ с маски, те се продават дори в хранителните магазини. Разликите обаче са в цените и качеството, варират от 2 до 6 лева. Дори манекените по витрините са облечени с новия вирусен дрескод-маски в тон с дрехите.
Магазинерите ,които работят, не включват печки, за да правят икономии, признават,че изкарват не повече от десетина до 30 лева оборот на ден.
А икономистите казват-пазара празно не търпи, ако едни фалират, други ще дойдат на тяхно място! Ако няма наплив, то и наемите ще паднат ,както и цените на стоките,за да се привлекат клиенти.

Свързани новини

Представят „Тартюф“ на благоевградска сцена

vesito

Прокуратурата се зае с аптекаря, продавал маски по 10 лв.

desi

Благоевградската структура на БСП в нокаут, само Милев мераклия за депутат! Чудят се как да откажат д-р Вангел Арабаджиев да не пречи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.