„Монбат“ купи тyнизийcĸи пpoизвoдитeл нa бaтepии

„Монбат“ ще придобие контролен дял от тyнизийcĸия пpoизвoдитeл нa бaтepии Tunisian Company of Batteries NOUR. Това съобщи българската компания чрез БФБ – София.

Решението е взето след обсъждането на резултатите от проведено предварително проучване (due diligence) включващо финансова, техническа и оперативна проверка извършена през 2020 и 2021 година, както и на направения бизнес план и прогнозен паричен поток.

Финансирането на придобиването се планира да се осъществи със средства от набраната емисия облигации ISIN BG2100023170 и собствени средства.

Cтoйнocттa нa cдeлĸaтa нe ce пocoчвa.

Придобиването на NOUR е в съответствие със стратегическите цели на „Монбат“ за създаването на собствена производствена база и разширяване на пазарното присъствие в Северна Африка и Близкия Изток в това число, но не само Тунис, Алжир, Либия.

Съветът на директорите одобри предложения от оперативния екип Договор за покупка на акции. Договорът предвижда „Монбат“ да придобие общо до 720 000 броя акции с право на глас или 60% от капитала на Tunisian Company of Batteries NOUR.

Транзакцията по придобиването ще се осъществи на два етапа като първо ще бъдат придобити и платени акциите от уговорената в договора цена представляващи 23% от капитала на NOUR, а останалите 37% ще бъдат придобити и платени в срок до 31.12.2021.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Броят на излекуваните от COVID-19 мина 100 000

vyara

106 нови положителни проби в Благоевградска област

vesito

Личните лекари ще могат да издават рецепти по телефона

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.