Млад благоевградчанин стана шеф на Обреден дом, отказа се от гурбет във Франция

34-годишният благоевградчанин Йосиф Манев пое ръководството на тъжните и веселите ритуали в община Благоевград. Той зае ръководния пост след пенсионирането на дългогодишния шеф на Обреден дом Бойко Стойчев. Манев е завършил Гимназията по икономика „Ив. Илиев“, следвал „Физика“ в ЮЗУ, но така и не завършил висшето си образование, а предпочел да се включи в семейния бизнес и да помага на баща си, който от 1991 г. е във Франция и има там строителна фирма.

„Занимавах се с логистиката и организацията на доставка на материали. В Благоевград е семейството ми, имам 5-годишно момченце и 1-годишно момиченце и когато не си видял първите стъпки на едното си дете, не искаш да ги пропуснеш и за второто“, искрен бе пред „Струма“ новият ръководител на Обреден дом.

Решението децата им да растат в България родителите взели заради спокойствието тук. „Българинът отива да работи навън за пари, но те никога не достигат, на някои за хляб, на други за самолетен билет. В семейството обаче най-важни са децата“, отбелязва Манев. Той не крие, че материята на позицията, която заема, е съвсем нова за него и си е дал 2 месеца срок да навлезе в детайлите, като междувременно прави списък с идеите си за подобряване на работата. „Нещата са изоставени с години и има много работа, но всичко опира до пари, по-точно до липсата им. Двама чистачи и един шофьор няма как да се справят с поддръжката на 110 дка гробищен парк в Новите гробища, още повече когато хората не спазват например елементарни хигиенни норми и изхвърлят боклуци, където им падне. Друг сериозен проблем в района са бездомните кучета, който опитваме да решим съвместно с инспектората“, разказва Йосиф Манев за първите трудности, с които се е сблъскал в работата си. Амбициран е обаче да въведе ред и да направи промени, прилагайки опита и впечатленията, натрупани в чужбина, и вярва, че ще успее да допринесе за развитието на родния си град.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Служител във ВиК – Благоевград стана Европейски шампион по таекуондо

vesito

Тъжна вест! Почина уважавана преподавателка от Математическата гимназия в Благоевград

vesito

Китай иска преразпределение на богатството и ограничаване на високите доходи

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.