Младоженци отказаха букетите, за да дарят къщички за бездомните кучета

Със седем нови къщички за животни се сдоби казанлъшкият Общински приют. Голямото дарение бе дело на младоженци, които се отказаха от букети, а предпочетоха с парите да закупят дом на бездомните четириноги приятели.

„Кауза една сърцата ни обхвана в плен
и искаме парите за букет в този ден
да дадеш, да не остане и един пес неприютен!“

Със специална кутия и това послание, младото семейство призова свидетелите на любовта им, в техния сватбен ден да направят дарение за бездомните животни на Казанлък. Идеята била да не се подаряват цветя на булката, които по-късно ще увехнат, а сумата да отиде за благородна кауза.

Първоначално, младоженците замисляли със събраните средства да закупят храни и медикаменти за бездомните животни, но с напредването на студеното време, идеята им се променила в по-мащабна,пише m.kazanlak. Вместо храни и медикаменти, които са само моментно облекчаване на нуждите на приюта, семейството закупи и дари седем броя чисто нови къщички за кучета.

Те вече са доставени в Общинския приют и техните нови обитатели са готови да посрещнат ниските температури.

За пореден път, казанлъчани показаха, че Доброто е заразно. Вдъхновени от милосърдието и благородната постъпка на новото казанлъшко семейство и други се включиха с каквото и както можаха. Казанлъчанин е предоставил безвъзмездно микробус за превозването на закупените къщички от Пазарджик до Казанлък.

Но не е само това. Заразени от техния пример и други граждани се включили в инициативата да помогнем на бездомните животни да намерят подслон през зимата. Загрижени граждани поставили къщички в различни квартали, в които да се приютят бездомните кучета и котки през студените зимни месеци.

Младото семейство сравнително от скоро са жители на Казанлък. Тя работи като учител в СУ „Екзарх Антим I“, а той е служител на „Арсенал“. И двамата изпитват силна любов към животните, която демонстрират като доброволци към приюта.

Новото казанлъшко семейство апелират и се надяват, че и други наши съграждани ще последват примера им, и ще помогнат на Общинския приют в грижите за бездомните и изхвърлени животни.

The post Младоженци отказаха букетите, за да дарят къщички за бездомните кучета appeared first on Новини от България.

Свързани новини

Пътуваме без 14-дневна карантина с нашите съседи, но с декларация

vesito

179 нови случая на коронавирус в Благоевград

vesito

Чешкият премиер отново е на фокус заради конфликт на интереси

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.