Младоженци дариха парите от сватбата си на болница

Младо семейство от Бургас реши да помогне на Детското отделение в УМБАЛ-Бургас, като направи дарение.

Младоженците Радина и Явор Вълканови са помолили гостите на сватбата си да не им подаряват цветя, а да заделят парите за благотворителната кауза.

Събраната сума вече е дарена на началника на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов. С нея ще бъде купена електронна бебешка теглилка и оборудване, което ще окомплектова пациентските монитори. То включва консумативи за електрокардиография, измерване на артериално налягане и нивата на кислород в кръвта.  Оборудването е неинвазивно, т.е. не причинява болка и дискомфорт.

„Много обичам децата, надявам се скоро и ние да имаме. Затова решихме да помолим гостите  да подкрепят нашата кауза, вместо да подаряват цветя, които ще увяхнат. Абсолютно всички откликнаха“, сподели Радина.

Идеята ѝ хрумнала доста преди сватбата, затова желанието било отбелязано дори в поканите. В деня на сватбата, поставили кутията след ритуала – тогава, когато обикновено се дават цветята. Събраната сума ги зарадвала много – насочили средствата там, където преценили, че ще помогнат много – за лечението на най-малките пациенти на УМБАЛ-Бургас,пише кмета.бг. Семейството е от Бургас, Радина работи като сладкар, а съпругът й е дистрибутор.

„Развълнуван съм и трогнат от добрината им, благодаря и им желая дълъг и щастлив семеен живот“, каза началникът на отделението д-р Борис Ангелов.

Това е вторият подобен жест от младоженци в Бургас. В края на 2018 г. семейство Виктория и Живко Жекови също дариха парите от своите букети на отделението. С тях беше извършена климатизация в интензивния сектор, където се лекуват най-тежкоболните деца.

Свързани новини

Жълт код за силен вятър в 22 области

vesito

Заради пандемията: Застрашен ли е летният сезон у нас?

vyara

Американската платформа за сравняване на застраховки откри развоен център в София

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.