Младоженци в Благоевград сключиха брак в условията на изолация от роднини и гости

Две двойки младоженци в Благоевград не отмениха предварително плануваните дати за женитба и сключиха брак в условията на изолация от роднини и гости. Напук на извънредната ситуация и за разлика от дузина други в тяхното положение, които предпочетоха да отменят дълго плануваните сватбени тържества, две нови семейства са „родени“ през март в областния център на Пиринско. До присъствие на гражданския ритуал заради специалните мерки за предпазване от заразяване с Ковид-19 обаче служителите в отдел „Радостни ритуали“ към Обредния дом допускат само младоженците и свидетелите им Младите хора, решили да не отлагат узаконяване на любовта си, коментирали, че не искат да сменят най-важния ден в живота си, независимо от ситуацията. Датата вече била инкрустирана на халките им и държат рожбите им да се родят в семейство с официално сключен граждански брак,пише струма бг.

Последната засега отменена сватба в Благоевград е била планувана по Великден от годеници, които живея в чужбина, но заради ограниченията в пътуванията преценили, че е по-разумно да не поемат риска да се връщат точно сега в България.

Свързани новини

Кметът Иван Кадев сезира Министерство на културата и БАН за посегателство върху историческата идентичност на Банско

bilyana

6 акта за неносене на маски са съставени вчера само за час при проверка на заведения в Благоевград

bilyana

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 12.04-16.04.2021 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.