Младежи ГЕРБ – Благоевград почистиха Розариума в областния град

Младежи ГЕРБ – Благоевград организираха акция по почистването на Розариума в областния град. В инициативата се включиха кандидатите за народни представители Бисер Михайлов, втори в листата на партията и бивш областен управител, Георги Матеев и Мартин Златарски, областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков и областният организационен секретар на партията Даниела Савеклиева.

„За мен е важно да подкрепям инициативите на младите хора от партията, имаме нужда от тяхната креативност и усилията ни в следващите четири години ще са насочени към тях”, коментира Бисер Михайлов. Пред младежите той уточни, че в програмата на патията е предвидена мярка за бърз старт за 60 000 младежи, след завършване на училище или университет да останат да работят в България, като държавата ще поеме 60% от осигурителния им доход за 12 месеца. След изтичане на този период работодателят ще има задължение да запази заетостта за период от 12 месеца.

Разбрал за акцията към нея по-късно се присъедини и независимият кандитат за кмет на Благоевград Андон Тодоров, подкрепен от ГЕРБ.

„Превръщането на розариума в ботаническа градина, заедно с възстановяването на Ловния дом са залегнали в програмата ми. Това място бързо и лесно може да се превърне в притегателен център за благоевградчани и гости на града”, коментира Андонов. Според него това може да се постигне с монтирането на соларно осветление по съществуващите алеи, предпазни парапети на опасните места, атракциони за деца, почистване на храстите и поддръъжка на озеленяването, а след създаването на Общинска полиция паркът ще се охранява и изграденото ще се опазва.

„Вече съм подел инициатива да се обследва зоната и да се създаде идеен проект за свързването на парка с лифт до „Бачиново”. Така ще създадем уникална еко зона за отдих, която да се превърне в емблема на нашия град”, каза още Андон Тодоров.

 

Свързани новини

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 25-29.01.2021 г.

vesito

Covid-19 е безпощаден! И музикант от Благоевград почина от коварното заболяване

vesito

Търговците в Банско: Сезонът свърши, преди да е започнал

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.