Млада жена почина пред болницата в Монтана

Със заповед на изпълнителния директор на държавната болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана е назначена проверка по случай с починала млада жена, съобщиха от болницата, предаде БТА.

33-годишната жена, майка на три деца, е починала на вратата на отделението по интензивно лечение на болницата в Монтана на 15 септември. Според данните от болницата тя е докарана в тежко състояние. Преди това й е направен PCR-тест, който е отрицателен, но въпреки това при пристигане в болницата е насочена към инфекциозното отделение. От там я препращат отново към реанимацията, където е починала.

Жената е имала затруднено дишане от седмица преди това. Тя е била прегледана от кардиолог и специалист по белодробни болести, който предписал лечение с антибиотици. На 15 септември състоянието й се влошило и близките й я докарали с личния си автомобил в държавната болница. В белодробното отделение не я приели с обяснението, че е само за болни от COVID-19, а тя е с отрицателен тест. Близките направили опит младата жена да бъде настанена за лечение в частна клиника, но и там бил отказан прием. При второто завръщане в държавната болница жената починала при влизането в отделението по интензивно лечение.

Свързани новини

Бум на вирусни пневмонии в Благоевград

vesito

ЧЕЗ Електро осигури възможност за дистанционно сключване на договор с доставчик от последна инстанция
Дружеството създаде уеб портал за извършване на проверка за сключен договор и подаване на заявки за договор с „ЧЕЗ Електро България“ АД като лицензиран ДПИ

Regiona

Връщат част от мерките срещу COVID-19

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.