Млада жена, болна от коронавирус: Болниците в Разлог и Благоевград отказаха да ме приемат, системата не работи

Болницата в Разлог затвори вратите, а болницата в Благоевград категорично отказа да ме приеме, това сподели Катя Каназирева която е проявила симптоми на коронавирус в края на март. С много усилия личната и лекарка направила тест и той се оказал положителен. Младата жена в последствие е потърсила помощ в „Пирогов“, където е била приета и излекувана.

Ето какво разказва Катя Каназирева в социалната мрежа:

„Приятели, имам една малка история, която искам да ви разкажа. История за неработещата здравна система по време на пандемията.
На 30.03 позвъних на моята лична лекарка – имах лека кашлица. По нейна инструкция, отидох в болницата в Разлог за снимка на бял дроб. Снимката показа пневмония. Следващите 2-3 часа преминаха в лутане, паника, телефони разговори, грешни инструкции…от медицинския екип. Чакайки пред ренгеновия кабинет на каса да заплатим, се появи мъж с престилка и маска на лицето, задавайки въпрос какво правим още там, ни изкрещя да напуснем незабавно.
С много големи услия и телефони разговори от моята лична лекарка, се съгласиха да ми бъде направен тест за Covid-19 и резултата беше положителен.
И от този момент нататък – отново нищо. Болницата в Разлог затвори вратите, болницата в Благоевград категорично отказа да ме приеме, а телефон 112 ме прехвърляше към болницата в Благоевград и Разлог. Специялизирана линейка нямаше никъде. В този момент стана ясно, че системата не работи, болниците не приемат болни, 112 те прехвърля към институцията която е затворила врати за теб. Аз съм съгурна, че моята история не е единствена. Показателно е, че теорията и взетите мерки в момента, нямат нищо общо с реалноста. Адмирации за лекарските екипи, които истински се борят в тези условия.
Аз съм излекувана, а вие бъдете силни“!

Свързани новини

Непълнолетен младеж от Разлог задигна автомобил, заби се в циментова ограда

Regiona

Д-р Ангел Кунчев притеснен от настройката на хората, че каквото беше, беше, всичко е ок

bilyana

Тежка катастрофа! 55-годишна жена и 60-годишен мъж са транспортирани спешно в болница

bilyana

3 коментара

възмутена гражданка 11.04.2020 13:50 at 13:50

аз съм сигурна ,че почти всички починали за размотавани така,не им оказана веднага медицинска помощ.ТОВА НЕ СА ЛЕКАРИ,А ТЪРГОВЦИ.КОЙТО ЛЕКАР ПОСТЪПВА ПО ТОЗИ НАЧИН,ГОСПОД ДА ГО НАКАЖЕ.ТАКАВА Е СИСТЕМАТА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.БИЗНЕС И ПАРИ ЗА ЛЕКАРИТЕ.

4

0
Отговори
КИРО 11.04.2020 17:23 at 17:23

САМО НЕРАЗБРАХ КАК СИ СЕ ИЗЛЕКУВАЛА КАТО НЕ СА ТЕ ПРИЕЛИ НИКЪДЕ ????

1

1
Отговори
някой 11.04.2020 17:56 at 17:56

Кироо много си тъп !

2

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.