Млада двойка сключи брак въпреки пандемията от коронавирус

Менделсон по време на извънредно положение. Двама влюбени решиха да не се поддават на паниката и да си кажат „да”, въпреки вируса. За сватбата по време на пандемия разказва Владислава Тричкова.

Иво Ангелов и Гергана се запознават на 19 март 2015 г., на рожден ден на общ приятел. „Гери дойде в последния момент. Бяхме на много голяма маса и се оказа, че няма къде да седне и седна до мен. Точно 1 година, след като се запознахме, заминахме за Рим и аз й предложих брак“, разказа Иво.

Оттогава минават години. Никой не говори за сватба до преди дни, когато вече пандемията е на лице, а светът е изправен пред едно от най-големите предизвикателства. „Стоейки една вечер вкъщи и ние в изолация след работен ден, говорихме си и си казахме: „Дали пък да не вземем да се оженим, нещо хубаво да се случи“. За една минута го решихме“, споделят влюбените.

Датата е ясна – 19 март – точно 5 години след запознанството и 4 след годежа. Така, за няколко дни, на двойката й се налага да организира сватба по време на извънредно положение. „Беше малко трудно. Никой не искаше да се среща с нас, всички по телефона“, разказа Гергана Ангелова,пише нова.

„Обредните домове ти казват какви документи да си оправиш. Но всеки иска това да става по телефона. На церемонията позволиха да присъстват само кумовете ни“, сподели съпругът й.

В деня на сватбата младоженците пристигат в последния момент. „Всичко приключи за 15 минути. Подписахме. Но по-забавното беше, когато жената от обредния дом каза: „Ако искате се целунете. Ако искате, вие си преценете, не е задължително“. Целунахме се“, заключи Иво Ангелов.

Сега двамата планират и голяма сватба, но след извънредното положение. Меденият месец също ще почака, докато отмине пандемията.

Свързани новини

Мария от Белозем шие маски и ги подарява: Не искам да печеля, искам да помагам

vyara

Топлото време идва на Цветница

desi

Кои са най-скъпите градове в света?

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.