МИСТЕРИЯ! Благоевградчанка изиска информация от две министерства дали е била обект на разработка от военна организация за роботизация

Благоевградчанка атакува пред Административен съд отказ на Министерство на отбраната и Министерство на външните работи да й предоставят информация дали е била обект на разработка от мистериозна военна организация за роботизация. Тя твърди, че след като паднал комунистическият режим на Тодор Живков, се върнала от чужбина в България и тогава била подложена  на принудително инжектиране, при което получила обгаряния по тялото. 32 години по-късно тя решила да изиска справка относно наличните в архивите на двете министерства документи, касаещи свързани с нея действия и операции на военна организация за роботизация ТИСС в 4-месечен период след 10.ХІ.1989 г. с участието на инженер от с. Огняново. Освен това поискала информация дали в този период е била разработвана от лице, чиито имена посочила. Писмата били изпратени през април, но отговор не получила, поради което внесла две жалби в Административен съд – Благоевград срещу двете министерства. Тъй като липсвала конкретизация какво точно обжалва – мълчалив отказ или бездействие, и на кой административен орган в министерствата, жалбите са счетени за нередовни и е даден 7-дневен срок за отстраняване на нередностите. В поправената жалба срещу Министерство на отбраната е посочено, че се оспорва мълчалив отказ, но посочените нередности не били отстранени, поради което е оставена без разглеждане от съда.

Наред с това било установено, че на 18 май тази година благоевградчанката е получила писмен отговор от директора на Дирекция „Управление на човешки ресурси“ в Министерството на отбраната, че не  разполагат с документи, свързани с нея, както и с информация за посочените две лица. Съдия Иван Шекерлийски счита, че не е налице мълчалив отказ, поради което делото е безпредметно, и следва да бъде прекратено. Определението подлежи на обжалване пред ВАС. По втората жалба на благоевградчанката срещу Министерство на външните работи съдията все още не се е произнесъл.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Заради струпването на много хора! „Бюро по труда“ – Благоевград разкри изнесено работно място за обслужване на безработни, вижте къде…

vesito

Пожар пламна в магазин на ул.“Свобода“ в Благоевград, горя „Фолксваген Голф“ в „Еленово“

vesito

Убиха красива българка, оставила следа в Tesla

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.