Мисия “спасител“! Доброволецът Владимир Филков от Благоевград днес празнува

Зам.- председателят на Съюза на Българските Спасители ( СБС ) и „силата“ на отряд Благоевград Владимир Филков празнува днес 46-и рожден ден, научи ИА „Региона“.  Той е IT специалист в сферата на комуникациите.

Първи го поздравиха колегите му от спасителната служба.

“Бъди здрав, силен и щастлив! Бъди до нас във всички изпитания, които предстоят”,пожелаха му от СБС, клон Благоевград.

В началото на годината Владимир Филков бе отличен от Асоциацията на доброволците в Република България за активната си дейност в потушаване на пожари и издирвателни акции.

„ Ние участваме в потушаването на масовите горски пожари и други операции по издирване и спасяване на хора. Миналата година дейността ни бе центрирана повече около Ковид пандемията и обгрижването на хора, които се притесняваха да излизат, защото са по-възрастни, и ние им пазарувахме лекарства и храна”, обясни преди време доброволецът.

Филков членува в доброволческото формирование „Г. Измирлиев-Македончето“ към община Благоевград от 2017 г., член е на Съюза на българските спасители и е координатор за Благоевград от 2018 г. Квалификацията му е на парамедик, но паралелно с медицинската част за оказване на първа помощ е обучен и да се катери, и да се спуска, както и  да използва противопожарни средства.

Свързани новини

Мъж от Добринище е загинал при пожар

vesito

47-ма ловна дружинка към Горно Хърсово оглави първенството в ЛРД „Сокол 1911“ за най-добра слука през настоящия сезон

vesito

До 26° днес

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.