Министър Красен Кралев 12 дни е в интензивното

Министърът на спорта Красен Кралев е изкарал 12 дни в интензивното отделение на варненска болница, след като състоянието му се е влошило рязко при лечение от коронавирус.

Това става ясно от негов пост във Фейсук. В него той благодари на медиците,

положили грижи за неговото лечение, пише за тежките условия, в които те са принудени да работят и призова да не се подценява COVID-19.

„Скъпи приятели, на 23 август бях диагностициран с COVID-19. Само три дни по-късно здравословното ми състояние се влоши и бях приет в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна – с диагноза двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност. През последните 12 дни бях в Интензивното Респираторно Отделение на Клиника по пневмология на болницата. Лекарите положиха огромни усилия да се справят със заболяването ми и успяха. От днес лечението ми продължава в домашни условия, до пълното изчистване на организма от вируса“, пише Кралев.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

След това той благодари поименно на лекарите, които са се грижели за него.

„Условията при които тези герои работят наистина са тежки. По време на работата си при болните в интензивното те прекарват минимум по 4 часа, навлечени с плътни защитни облекла, маски, очила и шлемове, които в неклиматизирани помещения правят дишането почти невъзможно. Има огромен риск за медиците, които са изложени от ежедневния контакт с коронавируса.

В съседната стая до моята лежеше д-р Стоянка Ненкова, която е част от екипа на отделението, но се беше заразила от пациент преди няколко седмици“, разказва спортният министър. 

Той призовава да не се подценява жестокостта на коронавируса.

„Вирусът е жесток и от него се умира – който още вярва в конспирации, си е за негова сметка. COVID -19 може да направи тромби в белите дробове, може да предизвика вторична инфекция, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови заболявания…….никой не е застрахован! Проблемът е, че засега няма как да се гарантира успешно лечение. Когато такова бъде открито, ще се приеме протокол и процедура за лечение, еднакви в целия свят. Дотогава има само една гаранция – просто да не се срещаме с вируса. Това означава да спазваме всички епидемични мерки. И пазете лекарите – ще ни трябват.“, пише още Кралев. 

 • плитика
 • общество
 • Красен Кралев

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Бългaритe пo cвeтa нacтoявaт зa пощенско, eлeктрoннo и мaшиннo гласуване

  Regiona

  Майките по-трудно намират работа, показва изследване за правата на жените по инициатива на Елена Йончева

  Regiona

  Елена Йончева се отказва от имунитета си

  Regiona

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.