Министър Ангелов: Планът за ваксиниране вече е готов

„Ваксината срещу COVID-19 ще е безплатна за всички български граждани. Ваксината ще е доброволна за всички български граждани. Ваксината няма да влиза в имунизационния календар на България. Ваксината ще се поставя само след информирано съгласие на всеки един пациент, който желае да си я постави. Ваксината ще се поставя от лекар, който ще преценява здравословното състояние на всеки един човек“.
В това увери народните представители министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, информира БГНЕС. От парламентарната трибуна министърът увери за пореден път, че планът за ваксиниране вече е готов, а утре ще бъде представен на МС за одобрение. Разработва се от 10 дни, а в него са разписани всички целеви групи, с които ще започне ваксинацията срещу COVID-19, обясни проф. Ангелов.
Той подчерта, че всички български граждани трябва да бъдат спокойни, защото ваксината ще дойде в България едва след като получи разрешение за прилагането ѝ от Европейската агенция по лекарствата.
Информационната кампания ще започне в момента, в който ваксината пристигне в България, стана ясно още от думите на министъра.
Той отговори и на някои от критиките на депутати от опозицията, които го обвиниха, че не участват в блиц контрол в ресорната комисия, където да дава актуална информация по темата. „Присъствал съм на блиц-контрол в здравната комисия, отговарял съм на всички въпроси“, каза проф. Ангелов и допълни: „Кабинетът на министъра е отворен за всеки един народен представител“.

 

Свързани новини

Световната икономика се определя на Изток

Regiona

Смразяващ ефект: Споменаване за близост с ДПС струва 4000 лв. на журналисти

Regiona

Масови фалити на строителните компании в Швеция

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.