Министърът на образованието: Зеленият сертификат дава свобода, това избраха развитите държави

„Зеленият сертификат“ дава свобода и това е решението, което са взели всички развити държави. Това заяви  министърът на образованието проф. Николай Денков.

Той коментира и нападението по време на протест вчера в София, където беше ударен.

„Отивах към Министерството на образованието, където си върша работата. Това и се случи – опитаха се да ми попречат да си свърша работата“, заяви той.

Според него тези, които са проявили агресия са изключение.

„Тези, които казват, че свободата идва без мерки и ваксини просто лъжат. Навсякъде в Европа има такива мерки и затова и хората се радват на свобода“, заяви той пред Нова телевизия.

„Аз не съм политик, аз съм учен и вярвам в науката и медицината. Тези мерки, включително ваксинацията работят – всичко останало са празни приказки. Болниците са почти пълни и трябва да се направи нещо. Изборът е или локдаун, както направи Латвия, или зелен сертификат, както направиха всички развити страни“, каза още министърът.

Според него е редно да бъде дадено време на учителите, преди да се въведе изискването за зелен сертификат като изискване за работа.

„Ако го въведем сега ще останем без учители. До момента сме направили всичко необходимо, за да ги убедим, че трябва да се ваксинират. Друго няма какво да направим“, заяви още той.

Според него зелен сертификат трябва да бъде въведен и за държавната администрация.

„С зеления сертификат хората имат избор – да се тестват или да се ваксинират, да не излизат никъде другаде, освен в хранителен магазин, да излязат в неплатен отпуск. Ние сме в извънредна ситуация и трябва да взимаме извънредни мерки“, каза още той.

Свързани новини

Журналист е бил убит при нападение в Турция

vesito

Изпълнителката на народни песни Росалинда Петрова с първи видеоклип

vesito

Десетки расови жребци от симитлийска община и региона ще се съберат на традиционните кушии на Тодоровден в местността „Беглико“ край Крупник

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.