Милосърдие! Опашки от дарители на кръвна плазма след преболедуван коронавирус

На фона на безбройните проблеми, които предизвика пандемията, милосърдието у хората е ярък лъч светлина, който дава надежда, че предстоят по-добри времена. Подобен е примерът с новата кампания за набиране на доброволци за даряване на кръвна плазма след преболедуван коронавирус.

От материал на Nova става ясно, че кръводарителските центрове в столицата дори не могат да поемат целия наплив от хора, искащи да дарят кръв през изминалите дни.

Предвижда се да бъдат разкрити нови временни пунктове за дарителство, но на този етап липсват квалифицирани кадри, които да обслужват желаещите да помогнат, се казва в публикацията.

Пропуск в създадената организация не мисля, че има. Вчера дойдоха 50 човека, върнати са тези, които не отговарят на изискванията за дарители на кръвна плазма. Това са около 15-16 човека. Общо до 19 часа са дарили 21 души, няма върнат човек”, обясни директорът на Кръвния център д-р Николай Николов.

От БЛС апелират за закупуването на още апарати за даряване на кръвна плазма, тъй като настоящият им брой не отговаря на нуждите на здравеопазването.

Свързани новини

Кола тръгна сама и премаза собственика си

vyara

Готвят помощ за семействата, ако училищата останат затворени през новата учебна година

vesito

SpaceX обяви подробности за първия полет на Starship в орбита

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.