МЗ за подслушването в „Лозенец“: Нямаме такава информация, но е имало такава възможност

В момента нямаме такава информация официално. Така зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров отговори в петък пред БНТ на въпрос подслушвани ли са висши държавни служители в бившата правителствена болница „“Лозенец“. Информация за монтираните камери и микрофони  в болничните стаи и кушетките в специалното отделение, обслужващо висшия държавен апарат, беше осветена преди ден от разследващия сайт Bird.bg, който се позовава на резултати от проверка на новото ръководство на болницата, предоставени от МЗ.

„По отношение на доклада, новият съвет на директорите констатира начина, по който е осъществявано видеонаблюдението и това, че то би позволило да бъдат подслушвани в съответните стаи, където се лекуват такива висши служители и е имало възможност те наистина да бъдат подслушвани и то от фирмата, която е наета“, заяви Петров.

Това е констатирано от председателя на съвета на директорите още първите дни след влизането му в ръководството на болницата. По думите на Петров компетентните органи са сезирани по случая и МЗ очаква те да си свършат работата.

По повод информацията, че 29 служители са били на щат в „Лозенец“ като мъртви души без да работят, Петров каза, че има назначени хора от Софийския университет, които практически не работят в болницата.

Такъв проблем стои и в Александровска болница, каза още Петров.

„Там има много хора, които са назначени извън необходимите щатове, защото те преподават в университета. Тези отношения трябва да се уредят по някакъв начин, тъй като тежат на болницата. Това е въпрос на разбирателство между университета и съответната болница“, допълни зам. здравният министър. 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Комитова ще пита прокуратурата дали да плати на „Автомагистрали Черно море“

Regiona

Китай внимателно следи Афганистан, докато САЩ се оттеглят

Regiona

Неизвестен вирус покосява реколтата ни от домати

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.