Медиците в Гоце Делчев загърбиха проблемите в болницата заради коронавируса

Лекарите в гоцеделчевската МБАЛ „Ив. Скендеров” заровиха временно томахавките, обединени от общите усилия да опазят общината от плъзналата из целия свят зараза. Преди официалното обявяване на пандемията от Ковид-19 14 от тях, сред които началниците на отделението по АГО – д-р Иван Стоев, на хирургия – д-р Димитър Бъчваров, на ортопедия – д-р Шопов, на вътрешно отделение – д-р Карамитев, на реанимация – д-р Първанов, на неврологично отделение – д-р Ерменкова, и др., подадоха предизвестия за напускане на болницата заради несъгласие с методите на управление на управителя д-р Владислав Улевинов.

За да се опитат да потушат напрежението в колектива, общинските съветници сформираха комисия от колегите им Атанас Самандов, Сайди Чолак, Димитър Попов, Мария Бозукова и Стоян Вакареев, сложиха за неин председател кмета на общината Владимир Москов и я пратиха да обиколи 7-те болнични отделения и да се срещне с всичките работещи близо 50 лекари и над 90 сестри, за да се ориентира принципалът какъв е точно проблемът. Комисията трябваше да докладва резултатите от проверката на 19 март, пише „струма.бг“.

„В началото на миналата седмица започнахме проверката, успяхме обаче да обиколим само половината отделения и трябваше да прекъснем заради обявената в страната извънредна ситуация”, обясни вчера на „Струма” Вл. Москов. Той призна, че е доволен от постигнатото временно споразумение в болничния екип едномесечните предизвестия за напускане да бъдат замразени заради усложнената епидемиологична обстановка, която в последните дни допълнително бе нагнетена от откритата зараза в близката на Гоце Делчев община Банско.

„Успяхме да намерим 7 души от общината, работили в строителството в Банско и прибрали се у дома през последните 2 седмици – каза Москов. – 5-има от тях са от с. Лъжница, 2-ма са от с. Буково и сега са под карантина”, уточни кметът.

Припомняме, че основните оплаквания на лекарите в общинската болница са за липса на комуникация от страна на управителя д-р Владислав Улевинов с тях, отказ от негова страна да им дава информация, касаеща текущата им дейност, несправедливо разпределяне на фонд „Работна заплата”, измислен от управителя фонд „Личен принос”, по който се облагодетелстват финансово само приближените му, затруднено снабдяване с лекарства на отделенията, както и еднолично коригиране от негова страна на терапии в опит да пести лекарства. Медиците недоволстват още от спрените ДМС-та и ваучери за храна на медицинския персонал, както и от решението му освен управленската си заплата в размер на 4000 лв. да получава още 3800 лв. за работа в детското отделение, без да дава задължителното разположение.

Свързани новини

Честит празник, мили дами!

vyara

ВиК – Благоевград презентира новата Мобилна лаборатория пред водни дружества от цялата страна

vesito

Заради струпването на много хора! „Бюро по труда“ – Благоевград разкри изнесено работно място за обслужване на безработни, вижте къде…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.