МБАЛ Благоевград набира доброволци с медицински профил

Благоевградската болница набира лекари, медицински сестри, студенти по медицина и обучаващи се за медсестри и акушерки, които да съдействат на персонала при обслужването на пациенти в случай на тяхното завишаване, съобщи директорът д-р Огнян Митев. Желаещите да се включат активно при нужда трябва засега само да изпратят трите си имена, информация за образованието си и телефон за връзка на електронния адрес на лечебното заведение: mbal_bl@abv.bg. Те ще бъдат потърсени в случай на спешност и повишена заболеваемост в областта.

Ръководството на здравното заведение е предприело мерки за реорганизация на отделения при нужда и за настаняване в отделно помещение на контактния медицинския персонал за периода на карантината. Част от служителите изпълняват задълженията си на принципа на хоум офис, за да не излизат от домовете си или да го правят само когато е спешно и наложително,пишеструмабг.

МБАЛ – Благоевград откри и сметка за дарения за закупуване на предпазни средства за персонала и пациентите:

IBAN: BG43 FINV 9150 1017 13 2719

BIC: FINVBGSF.

Екипът на вестник „Струма“ напомня на жителите на всички населени места в Благоевградска област да ограничат контактите си, да останат по домовете си и да спазвет всички противоепидемични мерки, разпоредени от националния и общински кризисни центрове.

В община Благоевград от вчера работи временен оперативен щаб и на тел. 073/88-44-61 самотните възрастни хора могат да разчитат на помощ за пазаруване и доставки в домовете си, за да не нарушават наложената препоръчителна карантина.

Свързани новини

/Видео/ Благоевградчанин пита: Румен Томов ли е организаторът на протестите в Благоевград?
Кой разреши на протестърите да си прибират озвучителната техника и плакатите в сградата на общината в Благоевград?

vesito

27-г. кандидат за пожарникар се хвърля пред коли в Благоевград, настанен е за лечение в психиатрия

vesito

Дългогодишен преподавател в ЮЗУ почина от коронавирус

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.