Мая Манолова към ЦИК: Върнете половин милион лева бонуси и наемите, за жилищата ви, които са ви плащани неправомерно!  

Мая Манолова съобщи днес в Благоевград,че е изпратила писмо до ЦИК, в което тя оспорва да имат законово право до получават бонуси в размер на 440 хил. лв. и да им се плащат наемите на жилищата в размер на 132 хил. лв. Тя настоява да се върне общата сума,тъй като е получена неправомерно.

„Призовавам ви, госпожи и господа членове на ЦИК: отговорете на българските граждани коя е разпоредбата в Изборния кодекс, която ви даде право да ползвате жилища под наем за сметка на данъкоплатците и да получите допълнителни възнаграждения (бонуси)!

Вие си самосъздавате правни основания за лични облаги, липсващи в Изборния кодекс. Следователно, вие съзнателно нарушавате закона. Призовавам ви да върнете бонусите и средствата за наемите, с които сте ощетили държавния бюджет и гражданите през 2020 г.!“

Това се казва в Отворено писмо на Мая Манолова до ЦИК, в което тя оспорва да имат законово право до получават бонуси в размер на 440 хил. лв. и да им се плащат наемите на жилищата в размер на 132 хил. лв. Манолова призовава членовете на ЦИК да върнат общо сумата от над 560 хил. лв., получена от тях неправомерно. Тя адресира писмото си и до председателите на парламентарните партии, защото те предлагат членовете на ЦИК и носят политическа отговорност за тях.

„Мотивът на членовете на ЦИК, че липсвало правно основание в Изборния кодекс, за да защитят правата на избирателите и да организират честни избори, е напълно несъстоятелен и лицемерен. Особено лицемерен на фона на платени от парите на гражданите наеми за жилища на четирима членове на ЦИК в размер на 132 485 лв. за 2019 г. и изплатени бонуси на всички 20 членове на ЦИК в размер на 434 000 лв., като всеки от тях е получил между 5 хил. и 10 хил. лв. допълнително върху заплатите си за 2019 г., според доклада на АДФИ“, казва още Манолова.

„От изявленията на членовете на ЦИК по време на консултациите при президента разбрахме, че те категорично отказват с правилата по чл. 57, ал. 1, т. 48 от Изборния кодекс да регламентират гласуването на карантинираните лица и видеоизлъчването на преброяването на гласовете.“, пише Манолова и напомня, че ЦИК имаше три години и половина да приеме тези правила. „И до днес не са направили това, давайки си ясно сметка, че по този начин саботират умишлено провеждането на честни избори“, посочва още Манолова. Тя подчертава, че ЦИК „подвежда в заблуждение гражданите, че за да е възможно видеонаблюдение на преброяването на гласовете и гласуването на карантинираните граждани, били необходими промени в Изборния кодекс. Това е категорична лъжа, която ЦИК целенасочено не опровергава в изпълнение на указанията на властта.

 

Свързани новини

Новоизбраният кмет на село Церово – Иван Саков положи клетва пред Общински съвет Благоевград

vesito

В училищата в Симитли и Крупник въвеждат онлайн обучение за част от учениците

vesito

Боб и риба на скара похапнаха за празника на село Полето

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.