Масови оставки на медиците от Втора градска болница

Със заповед на здравния министър Втора градска болница трябва да се трансформира в инфекциозна болница, в която да се лекуват по-леките случаи на коронавирус.

Част от персонала е решил да подаде оставка. Аргументите им са недостига на апаратура, липсата на опит в третирането на такива болести и още.

„Разбрах за проблема и съм тук за да говоря с колегите. В една такава ситуация те трябва да бъдат подкрепени. Обществото очаква от нас да сме на първия ред. Няма нищо страшно в това да излезем и да се борим. Мога да кажа, че ние лекарите трябва да излезем от домовете си. Ние трябва да сме в болниците, защото обикновеният човек разчита изцяло на нас”, каза д-р Асен Меджидиев от БЛС.

„Всеки един човек очаква от нас да го защитим. Това, че е една болница не е подготвена не е нещо ненормално. В Китай създадоха болници за дни без да са готови със специалисти в тях,пише дарик.Трябва да се действа адекватно и бързо. Това важи за цялото общество и най-много за нас. Правителството има огромния ангажимент да оборудва тези лечебни заведения”, добави още той.

Свързани новини

Няма населени места на територията на ЧЕЗ Разпределение без електрозахранване

vyara

Днес ще бъде слънчево и топло

vyara

Д-р Ненова: С този тест ще узнаете поразени ли сте от COVID-19

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.