Масови оставки на медиците от Втора градска болница

Със заповед на здравния министър Втора градска болница трябва да се трансформира в инфекциозна болница, в която да се лекуват по-леките случаи на коронавирус.

Част от персонала е решил да подаде оставка. Аргументите им са недостига на апаратура, липсата на опит в третирането на такива болести и още.

„Разбрах за проблема и съм тук за да говоря с колегите. В една такава ситуация те трябва да бъдат подкрепени. Обществото очаква от нас да сме на първия ред. Няма нищо страшно в това да излезем и да се борим. Мога да кажа, че ние лекарите трябва да излезем от домовете си. Ние трябва да сме в болниците, защото обикновеният човек разчита изцяло на нас”, каза д-р Асен Меджидиев от БЛС.

„Всеки един човек очаква от нас да го защитим. Това, че е една болница не е подготвена не е нещо ненормално. В Китай създадоха болници за дни без да са готови със специалисти в тях,пише дарик.Трябва да се действа адекватно и бързо. Това важи за цялото общество и най-много за нас. Правителството има огромния ангажимент да оборудва тези лечебни заведения”, добави още той.

Свързани новини

102-годишна пребори COVID-19 в дома си

vesito

Ангелов поиска от парламента нов състав на НОЩ

Regiona

Жан-Клод Ван Дам поиска $1 млн. за снимки в БГ филм

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.