Мария Габриел: Ще поискам освобождаването на Иван Гешев

„Първото ми искане ще е правосъдният министър да внесе във ВСС искане за освобождаването на Иван Гешев заради уронване престижа на съдебната власт“. Това каза на брифинг пред медиите кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Посланието ми е да работим заедно с българска стратегия на трите ААА – амбиция,авторитет, ангажимент, подчерта Габриел.

„Амбиция да покажем, че сме способни да съставим правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно. Авторитет на България е Европа – да участваме в процесите в ЕС. Ангажимент към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот. Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото. Правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент“, коментира тя. И допълни, че приоритети са и стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджета.

Правосъдна реформа, реформи в КПКОНПИ и нейното разделяне, механизъм за разследване на главния прокуратура – това са другите приоритети на ГЕРБ. Според нея е нужен план за изход от кризата и работещо правителство, както и нормализация на работата на институциите. „Изправям се с чувства на гордност и скромност заедно с вас, защото в последните 1 4години сме работили и постигали резултати и в рамките на моите дейности, свързани със законодателната и изпълнителната политика на ЕС. Днес обаче заставам пред вас с чувство за голяма отговорност, която всички ние носим пред българите. Ключовата дума на срещите ни с партиите ще бъде диалог – по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план. За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност“, подчерта тя.

 

Свързани новини

Виктор Билянски, БАСКОМ: Дигиталната трансформация няма да приключи

Regiona

Бой в изборната нощ, чупене на прозорци и епичен сблъсък с кметицата на Борован СНИМКИ

vesito

СТРАХ: Куче от опасна порода шпори без придружител и намордник в столичен квартал (СНИМКИ)

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.